Open voor inschrijvingen

Oude spitzen op het strandDe Vlaardingse Ballet Akademie heeft op dit moment nog plaatsen voor nieuwe leerlingen. Kinderen vanaf 3 jaar, jeugd en volwassenen kunnen kiezen uit een gevarieerd lesprogramma. Het lesaanbod bestaat uit algemene dansvorming voor de allerkleinsten, klassiek ballet, jazzballet, streetdance, tapdance, musical, moderne dans en combi ballet/yoga. Je kan je inschrijven via het contactformulier lerares Marianne neemt dan contact op. Hieronder een korte uitleg over de verschillende dansstijlen.

Kleuterdans
Voor kinderen vanaf 3 jaar is er kleuterdans waarbij ik op spelenderwijs danstechniek aanleer op leuke muziek. Deze lessen zijn bedoeld om het plezier in dansen te stimuleren en te ontwikkelen. Door speelse oefeningen worden houding en motoriek verbeterd. Op basis van klassiek ballet leren de kinderen hun eerste danspasjes.

Klassiek ballet
Klassiek ballet is wel de oorsprong der dansstijlen te noemen. Veel dansstijlen zoals jazzdans en moderne dans zijn hierop gebaseerd. Bij klassiek ballet draait het allemaal om techniek, sierlijkheid en een goede lichaamshouding. Een deel van de (opwarmings)oefeningen wordt aan de barre uitgevoerd vervolgens worden er bewegingen geoefend in de rest van de zaal. Als de leerlingen volgroeid zijn kan er begonnen worden aan spitzen. Hiervoor zijn speciale lessen in het rooster ingedeeld. Klassiek ballet is een goede basis voor veel dansstijlen en wordt in verschillende leeftijdscategorie├źn aangeboden. Bij klassiek ballet kan je aan sprookjesballetten denken zoals; het Zwanenmeer, de Notenkraker en the Sleeping Beauty. Bij de Vlaardingse Balletakademie wordt klassiek ballet gegeven volgens de Vaganova methode.

Jazzdans
Jazzdans is een vrije manier van dansen en is gebaseerd op klassiek ballet. Deze dansstijl heeft invloeden uit verschillende culturen en de bewegingen zijn zowel vloeiend als scherp. Er wordt gedanst op eigentijdse muziek zoals rock en hiphop.

Tapdance
Met ijzeren plaatjes onder de teen en hak van deze bijzondere schoenen is tapdans de dans waarbij je met een ijzersterk ritme een prachtige percussie onder je schoenen vandaan kan laten klinken. Het zijn echter niet alleen de voeten die bewegen, het hele lichaam beweegt harmonieus mee.

Moderne Dans
Moderne dans ontstond als tegenwicht voor de gestyleerde academische dans. Met moderne dans wordt het lichaam gebruikt als expressiemiddel om de hedendaagse emoties te kunnen uitbeelden. Een van de grondlegster is Isadora Duncan.

Streetdance
Streetdance is een verzamelnaam voor een dansstijl die niet in een dansinstituut is ontstaan, maar in de achterstandswijken in Amerika in de jaren 80. De dansbewegingen worden vaak uit videoclips gehaald. De muziekstijl is r&b en hiphop.

Nieuwsgierig geworden? Je kan altijd meedoen met een gratis proefles! Neem daarvoor contact op met de Vlaardingse Ballet Akademie. Lerares Marianne kan je alles vertellen over de verschillende dansstijlen en daarnaast al je vragen beantwoorden.